Tips

Voorbereid de eerste schooldag starten? Ontdek onze tips!

Een voorbereid man of vrouw is er twee waard! Na een heerlijk warme zomer is het terug tijd om de boekentassen klaar te zetten en het nieuwe schooljaar te starten. Iedereen kent het wel, de eerste schooldag kan voor heel wat stress zorgen. Iedereen is uit z’n ritme, de boekentassen liggen ergens ver uit het zicht, en waar liggen de brooddozen nu? En daarbij komt dan ook dat je na een drukke school- of werkdag lekker en gezonde gerechten op tafel moet toveren. Gelukkig hebben wij enkele tips om jouw eerste schooldagen vlotter te laten verlopen!

Plan je weekmaaltijden

Probeer ieder weekend jouw maaltijden te plannen. Haal in het weekend alles in huis om in de week te koken of kook al enkele gerechten op voorhand. Steek je vlees of gerecht in de diepvriezer en haal het eruit op de dag dat je het wil op eten, zo blijft het veel langer vers!

Dit kan je bewaren in de vriezer:

  • Rundsvlees: 8 tot 12 maanden
  • Mager varkensvlees: 8 tot 10 maanden
  • Vet varkensvlees: 4 tot 6 maanden
  • Gehakt: 3 tot 4 maanden
  • Kalfsvlees: 8 tot 10 maanden
  • Bereide maaltijden: 2 tot 3 maanden

Eerste schooldag

Ik zag 2 beren …

Boterhammen smeren! ‘s Morgens een strak tijdsschema? Maak dan de boterhammen en de lunch op voorhand. Een schelletje hesp of een boterham met americain préparé smaakt even lekker ‘s middags dan wanneer je het ‘s morgens zou klaarmaken. Vermijd dus de ochtendstress en doe ‘s avonds je voorbereidingen. Zo kan je ook ‘s avonds met je kinderen de boekentas al klaarmaken, het huiswerk controleren en de kleren klaarleggen.

Ben jij al helemaal klaar om het nieuwe schooljaar te starten? Start de eerste schooldag goed voorbereid met onze tips!

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook leuk