barbecue checklist
Tips

Een barbecue organiseren: een checklist voor een geslaagde avond

Yes! Het is zomer! De temperatuur stijgt en de dagen worden langer. Een zalige barbecue organiseren met al jouw vrienden en familie is dus een must. Jammer genoeg is het een alom bekend fenomeen: na een barbecue eet je nog een hele week restjes. Wil je weten hoe je dit moet vermijden en hoe je de beste barbecue van het jaar geeft? Ontdek dan snel onze checklist voor een geslaagde barbecue-avond!

Nodig je gasten uit

Zonder volk, geen barbecue! Nodig dus tijdig je vrienden en familie uit en vraag of ze bevestigen. Vergeet zeker ook niet te vragen of er kindjes zullen bij zijn, zo ben je zeker hoeveel eten je moet voorzien.

Vlees is het belangrijkste bij een barbecue, maar hoeveel moet je nu eigenlijk voorzien? Wel, gemiddeld eet een volwassen persoon bij een BBQ ongeveer 550 gram, inclusief vlees, salade, saus en rauwkost. Reken dus ongeveer een 400 gram vlees per persoon, wat gelijk is aan 4 of 5 stukken vlees. Voor kindjes reken je best de helft, dus 1 à 2 stukken vlees. Bestel dus snel je vlees online in onze webshop. In onze pakketten kan je heerlijk gezond vlees vinden om te barbecueën, en je krijgt er gratis barbecuekruiden bij.

BBQ checklist

Meer dan vlees

Bij een barbecue komt meer kijken dan enkel vlees grillen. Wij lijsten voor jou enkele puntjes op die je zeker niet mag vergeten:

  • Maak op voorhand een afspeellijst met de favoriete muziek van jou en je gasten. Zo kan je de avond afsluiten met een leuk dansje.
  • Vergeet ook geen aperitief terwijl de houtskolen opwarmen. Zorg voor wat heerlijke tapas en wat chips of nootjes.
  • Warm de houtskool een half uurtje tot een uurtje op voorhand op zodat de kolen goed warm zijn tegen jouw gasten klaar zijn met het aperitief.
  • De avond afsluiten doe je met een heerlijk dessert. Denk maar aan geroosterde marshmallows om s’mores te maken of gebakken banaan of ananas als gezond alternatief.
  • Vermijd ongewenste gasten. Een warme zomeravond gaat helaas steeds gepaard met enkele muggenbeten. Haal daarom wat citronella kaarsen of plantjes in huis. Ze jagen de muggen weg en zorgen voor sfeer en gezelligheid. Twee muggen in een klap!
  • Na een barbecue volgt ook nog een vervelende afwas. Wil je wat afwas voorkomen? Haal dan wat papieren bordjes en bestek in huis waar je de naam van je gasten kan opschrijven. Zo kent iedereen zijn bord of beker en vermijd je afwas!

Voilà! Nu kan je de perfecte barbecue organiseren. Steek de kolen maar aan en geniet van je zomer!

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook leuk