Kooktechnieken

Rundvlees braden: zo doe je het

Gebraden vlees is heel eenvoudig te bereiden. Het enige wat je nodig hebt, is wat gevoel en een beetje geduld. Deze kooktechniek is erg geschikt voor malse, grotere stukken vlees, zoals bijvoorbeeld rosbiefRundvlees braden is natuurlijk geen exacte wetenschap, maar als je deze stappen volgt, krijg je een stukje gebraad dat smelt op je tong!

Rundvlees braden: zo ga je te werk

  1. Bestel het lekkerste, natuurlijke rundvlees via onze webshop.
  2. Laat het vlees even op kamertemperatuur komen door het een halfuur op voorhand uit de koelkast te halen. Dep het ook wat droog met keukenpapier.
  3. Smelt nu wat boter op een laag vuur in de braadpan. Laat hem lichtbruin worden.
  4. Schroei het vlees dicht aan alle kanten.
  5. Doe nog wat boter in de pan en laat het vlees verder braden op een laag vuurtje.
  6. Draai het nu om en om, zodat het mooi gelijk gaart, terwijl je af en toe wat braadboter over het vlees giet. Op die manier vermijd je een te harde korst.
  7. Zet het deksel op de pan, maar wel schuin, zodat overtollig vocht kan ontsnappen.
  8. Laat het rundvlees braden in de pan of in de oven (175°C) in een braadslede. De stralingswarmte van de oven is ideaal om de kern mooi te laten garen.
  9. Zodra het vlees gebraden is, haal je het uit de pan of slede om het zo’n tien minuutjes te laten rusten.
  10. Wil je een lekkere jus? Blus de braadboter nog af met bouillon, water of wijn naar keuze. Wissel af en proef wat je het lekkerste vindt! Zorg er wel voor dat de jus past bij de rest van je gerecht.

braden van rundsvlees

Tips

Als de oven erg heet is, kan het vet beginnen verbranden. Dat wil je natuurlijk niet, want het zorgt voor een onaangenaam aroma. Om dit te vermijden, kan je meer boter toevoegen of wat grote stukken groenten rond het vlees leggen. Zo zal het vet niet verbranden. Kies natuurlijk wel groenten die je graag eet, want ze zullen natuurlijk ook extra smaak aan de braadjus geven.

Bij grote stukken vlees braden gebruik je best een braadthermometer, een handig hulpmiddeltje om te controleren of het vlees vanbinnen goed gegaard is.

 

Bij rundvlees braden verhit je een stuk vlees dus in een laagje boter. Koop een koe online en geniet binnenkort van een heerlijk stuk gebraden vlees! Oh ja, ook voor varkensgebraad kan je deze techniek gebruiken!

Vorig bericht Volgend bericht

Dit vind je misschien ook leuk